Principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în ultimele 24 de ore au fost menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră.
Polițiștii au acționat, la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 16 acțiuni și au intervenit la 40 de evenimente, dintre care 37 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
Polițiștii au constatat 96 de fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 55.000 de lei.
Pentru menținerea siguranței rutiere, 11 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic.
De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, patru certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.
*
Activitățile în anul școlar 2024-2025 se desfășoară în conformitate cu Planul Naţional De Combatere A Violenței Școlare. La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila siguranța școlară este o prioritate context în care, polițiștii acționează zilnic în incinta și zona adiacentă unităților de invățământ, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele semnalate cu trafic intens, pentru prevenirea accidentelor rutiere, evitarea blocajelor și fluidizarea circulației rutiere.
Polițiștii rutieri efectuează constant verificări atât în trafic a microbuzelor școlare cât și în punctele de îmbarcare/debarcare elevi unde șoferii au fost testați cu aparatele din dotare, în vederea asigurării unui climat de siguranță rutieră.
Astfel, polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, ai Poliției Municipiului Brăila și ai Poliției Orașului Însurăței au acționat ieri, în intervalul orar 07:30-12:00, în incinta și zona adiacentă unităților de invățământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare, scopul fiind acela de a descuraja absenteismul școlar, delicvența juvenilă și fenomenul contravențional.
Polițiștii au verificat 17 unități de învățământ, au legitimat 28 de persoane ce au fost verificate în aplicația eDAC, au controlat 10 microbuze de transport școlar, dar și societățile de alimentație publică din zona unităților de învățământ.
Polițiștii au verificat cu această ocazie 15 unități de învățământ, au relaționat cu 9 directori în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale și au desfășurat acitivități informativ-preventive cu 39 de elevi.